05 October 2020

O listă completă de verificare utilă la cumpărarea unei proprietăți

La prima vedere se pare că principalul lucru atunci când cumperi un apartament, este să găsești o oportunitate de a face o verificare a apartamentului. Când vine vorba de procesul de selecție, se dovedește că trebuie să ții cont de zeci de nuanțe care pot afecta decizia finală. Pentru a ușura inspectarea apartamentelor și apoi a compara opțiunile pe care le dorești, fă-ți o listă de verificare. Ține cont de cele mai importante aspecte la care trebuie să acorzi atenție atunci când cumperi un apartament atât într-o clădire nouă, cât și pe piața secundară.

Alegerea unei zone

Una dintre cele mai importante probleme este alegerea unei zone. Este necesar să iei în considerare nu numai costul apartamentelor din diferite părți ale orașului, ci și stilul tău de viață și caracteristicile unei anumite locații.

Accesibilitatea transportului. 

Este convenabil să ajungi în centrul orașului, în locurile tale frecventate cel mai des, cum ar fi locul de muncă, centrele comerciale preferate, locurile de reședință ale celor dragi. Este dezvoltat transportul public, există blocaje frecvente?

Ecologie

Există parcuri și piețe, există întreprinderi industriale în apropiere, care este nivelul de poluare a aerului?

Siguranță

Nivelul criminalității, pompieri, stații de ambulanță și policlinici.

Infrastructură

Există centre comerciale, de divertisment și sport importante, supermarketuri, centre de servicii pentru consumatori, cafenele și restaurante, grădinițe și școli în apropiere?

Compoziția socială. 

Zona dens populată sau liniștită, există multe clădiri noi și numărul lor de etaje, există locuințe sociale?

Evaluarea zonei blocului și curții adiacente

Dacă ai decis zona și ai început căutarea, este important să acorzi atenție nu numai unui anumit apartament, ci și blocului în care se află. Aceste puncte sunt la fel de relevante atât pentru piețele primare, cât și pentru cele secundare.

Starea blocului. 

Există fisuri, pete umede pe pereți, există mirosuri neplăcute, în ce stare este fațada blocului. Ceea ce este important este calitatea materialului pereților și tavanelor, particularitățile aprovizionării cu apă, electricitate și gaze, clasa de eficiență energetică, introducerea sistemului „casă inteligentă”. Pentru locuințele secundare - anul de construcție și ultima revizie majoră, procentul de uzură.

Siguranță. 

Există securitate în bloc, camere de supraveghere, interfoane. Siguranța la incendiu este importantă: detectoare de fum, hidranți, ușurința evacuării în caz de urgență, prezența unei căi de incendiu.

Parcare. 

Există o parcare cu plată, locuri de parcare gratuite pentru rezidenți și oaspeți, formatul „curte fără mașini”. În parcarea secundară - cât de pline sunt locurile de parcare în diferite momente ale zilei.

Starea curții blocului. 

Există un loc de joacă, o zonă pentru plimbarea câinilor, locuri de recreere, amenajarea teritoriului complexă. Dacă zona este curată și aici ne referim la  îndepărtarea zăpezii, coșuri de gunoi pline sau goale etc.
Îndepărtarea gunoiului din casă. Există un jgheab de gunoi în bloc, cât de departe este zona containerelor de bloc și dacă este îngrădit, există o colectare selectivă a deșeurilor, coșuri moderne îngropate, coșuri în fața intrării.

Lift. 

Prezența sa, în principiu, ar trebui să funcționeze în liniște, fără să deranjeze locatarii ori de câte ori este în funcțiune.

Zonarea palierelor. 

Câte apartamente există pe un etaj, forma lor de amplasare pe coridor. Există spații de depozitare (biciclete, anvelope) la parter sau în alte părți ale blocului. Dacă există o lumină la intrare.

 

Anunțuri imobiliare

Fiecare proprietate este diferită, are dotări diferite și cel mai important lucru este să studiați foarte bine piața înainte de a lua o decizie. În portofoliul nostru puteți găsi o gamă variată de anunțuri imobiliare atât cu apartamente cât și cu case disponibile spre vânazare sau spre închiriere. Puteți consulta lista completă de anunțuri în rubrica „Proprietăți”.