16 January 2023

Modalități de a obține venituri din imobiliare, în România


Piața imobiliară din România este în creștere în ultimii ani, cu un interes tot mai mare din partea investitorilor interni și străini. În prezent, București este principalul centru de activitate, dar și celelalte orașe importante, precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași sau Constanța, înregistrează o creștere semnificativă, fiind hub-uri care atrag constant investitori în diverse domenii. Unul dintre principalele puncte de interes pe piața imobiliară din România este accesibilitatea proprietăților. Prețurile sunt încă relativ scăzute în comparație cu alte țări europene, ceea ce o plasează ca o opțiune atractivă pentru investitori. În plus, piața a crescut constant, cu o creștere a numărului de tranzacții și a proiectelor de construcții noi. Un alt punct de interes este piața puternică a chiriilor din România. Cu o retenție a populației în creștere și o economie tot mai stabilă, cererea de proprietăți de închiriat este ridicată, în special în marile orașe. Acest lucru reprezintă o oportunitate pentru investitori de a obține venituri pasive prin intermediul chiriilor. Piața de renovare și flipping este, de asemenea, în trend crescător în țara noastră, cu precădere în zonele urbane, și poate fi o modalitate profitabilă de a obține venituri în real estate. Piața este plină de oportunități pentru cei care caută proprietăți subevaluate, pentru a le renova și a le vinde la un preț mai mare. În general, piața imobiliară din România prezintă multe oportunități pentru investitorii care caută accesibilitate, creștere constantă și o piață de închiriere puternică. 

Iată câteva modalități de a beneficia de oportunitățile reale de pe piața de imobiliare, din România:

  • Venituri din chirii: România are o piață de închiriere puternică, în special în marile orașe precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Constanța, unde cererea de proprietăți de închiriat este mare. Investitorii pot achiziționa proprietăți în aceste zone și le pot închiria pentru a obține un flux constant de venituri.

  • Apreciere: Piața imobiliară din România a crescut în ultimii ani, iar proprietățile din zonele dezirabile au potențialul de a se aprecia în timp. Investitorii pot achiziționa proprietăți în zone cu piețe de muncă dezvoltate, școli bune, pentru a le vinde la un preț mai mare în viitor.

  • Flipping: Piața de renovare și flipping este în creștere în România, în special în zonele urbane. Investiția în proprietăți care au nevoie de reparații sau renovări, repararea lor și apoi revânzarea lor la un preț mai mare, cunoscută sub numele de "flipping", poate fi un mod profitabil de a face bani în domeniul imobiliar. Prin depistarea proprietăților subevaluate și prin efectuarea îmbunătățirilor necesare, investitorii pot crește valoarea proprietății și pot obține un profit atunci când o vând. Cu toate acestea, este esențial să ne amintim că vânzarea inversă a proprietăților implică și un anumit nivel de risc, prin urmare este necesar să efectuați cercetări detaliate și să solicitați consiliere profesională înainte de a lua orice decizie de investiție.

  • Profit din revânzări : Ca în orice altă piață, revânzarea poate fi o modalitate excelentă de a face bani pe piața imobiliară din România. Cheia este să găsiți proprietăți care sunt situate în zone subevaluate și să le vindeți odată cu dezvoltarea locală.

Este important de reținut, că piața imobiliară poate fi supusă fluctuațiilor și este esențial să vă documentați, să vă consultați cu un profesionist în imobiliare, înainte de a face orice investiție. În plus, este important să fiți familiarizați cu legile și reglementările din România privind investițiile imobiliare.