11 December 2019

Finalul anului vine cu cresteri pe piata imobiliara din vestul tarii! Care sunt perspectivele pentru 2020?

In 2019 judetul Timis a ajuns pe locul 2 la nivel national dupa Bucuresti/Ilfov, in ceea ce priveste tranzactiile imobiliare. Fie ca vorbim de ansambluri rezidentiale sau apartamente vechi, trendul s-a pastrat ascendent, iar cererea a fost in continua crestere pe tot parcursul anului.

Timisoara, capitala Banatului, inregistreaza cele mai multe tranzactii imobiliare din vestul tarii. De asemenea, orasul de pe Bega a inregistrat o crestere cu 1,2% in ceea ce priveste indicele imobiliar pe apartamente, astfel pretul pe metrul patrat ajuns la 1.260 euro, iar pana la finalul lui 2019 specialistii spun ca indicele va ramane in urcare.

Apartamentele noi au fost la mare cautare si aici vorbim despre cererea pentru ansambluri rezidentiale noi, cartierele viitorului ce par sa atraga tot mai multi cumparatori. Asta o arata si statisticile care ne spun ca pretul pe mp pentru apartamentele noi a crescut cu 2% in octombrie 2019 fata de apartamentele vechi unde s-a inregistrat o crestere de 0.5%.

Daca ai in vedere sa iti cumperi un apartament in Timisoara trebuie sa stii ca vei plati pentru un apartament cu o camera 1.484 euro/mp, 1.288 euro/mp pentru un imobil cu 2 camere, 1.194 euro/mp pentru o locuinta cu 3 camere si 1.077 euro/mp pentru 4 camere.

Vorbim de o cerere in crestere cu 10 % fata de 2018. Cererea sporita pentru apartamentele din Timisoara nu a adus neaparat si un numar mai mare de tranzactii. Expertii in imobiliare spun ca oamenii au devenit mai vigilenti atunci cand isi cauta un apartament.

Specialistii nostri spun ca in 2020 se asteapta la cresteri si mai mari in ceea ce priveste cererea iar indicele imobiliar isi va pastra acelasi trend ascendent. Va recomandam sa apelati cu incredere la serviciile unei agentii imobiliare atunci cand doriti sa achizitionati o casa sau un apartament.