14 July 2021

De ce ai nevoie de o agenție imobiliară?

Adesea oamenii nu se grăbesc să contacteze o agenție imobiliară pentru a închiria o casă, pentru a o vinde sau pentru a o cumpăra. Majoritatea oamenilor se gândesc: „Voi face asta eu însumi. Acest lucru nu este dificil. De ce ar trebui să plătesc bani agenției? " Alții se îndoiesc de fiabilitatea agenților, se tem că vor plăti banii și vor pierde timpul degeaba. Cu toate acestea, oricât de incertă ți se pare agenția imobiliară, există avantaje evidente în închirierea, vânzarea sau cumpărarea unei proprietăți prin intermediul unei agenții imobiliare.

Amatori vs Profesioniști
În orice profesie există ași și amatori. Activitatea imobiliară este specifică în sensul că este adesea încercată de oameni care consideră că munca în industria imobiliară este o oportunitate pentru a câștiga bani ușor. De obicei, astfel de persoane nu caută să învețe și să înțeleagă elementele de bază ale profesiei - psihologia comunicării cu un client, regulile legale și normele tranzacțiilor imobiliare etc. Clientul și problemele sale sunt de obicei de puțin interes pentru astfel de persoane, mai ales după încheierea tranzacțiilor și a profitului. Acești angajați rămân rareori în agenții imobiliare care se respectă și pentru care reputația este mai importantă decât oricare alt câștig. Însă dacă vei alege corect o agenție imobiliară Timișoara sau București, cu siguranță vei avea doar avantaje și beneficii.  

Avantajele colabotării cu o agenție imobiliară
Profesioniștii vor semna un acord cu tine, în care vor stabili toate condițiile, etapele și caracteristicile cooperării, vor stabili valoarea plății pentru munca lor și termenele limită. Agenții buni selectează locuințe de înaltă calitate pentru clienții lor și caută chiriași potriviți pentru proprietari, verifică cu atenție totul, întocmesc și execută un contract de închiriere/vânzare de înaltă calitate, care precizează toate nuanțele tranzacției și nu dispar dacă dificultățile apar după semnarea contractului.

Un agent profesionist va ține cont de dorințele tale și îți va sugera imediat posibile opțiuni. Un agent de la o agenție imobiliară  cunoaște piața imobiliară având o bază de date disponibilă publicului, astfel încât, poate evalua imediat realitatea cerințelor tale, stabilind un preț corect. Un agent imobiliar îți economisește timpul examinând întreaga bază de date de proprietăți, apelând proprietarii și contractorii și de asemenea, negociind cu potențialii chiriași. La final ți se prezintă doar opțiunile care îndeplinesc cerințele tale. Agentul imobiliar organizează vizualizări ale proprietății și va găsi cuvintele potrivite pentru a convinge persoana potrivită să acorde atenție proprietății tale.

Agentul imobiliar verifică toate documentele atât ale proprietarului, cât și pe cele ale potențialului chiriaș. Dacă proprietarul sau potențialul chiriaș pare suspect pentru agentul imobiliar, el te poate ține departe de necazuri. Agenții imobiliari de la o agenție  tratează totul cu o atenție profesională. Doar profesioniștii  pot observa lucruri pe care tu nu le vezi. Agentul acționează întotdeauna în interesul clientului său, așa că va încerca să realizeze cele mai favorabile condiții ale contractului pentru tine.

Îți dorești să colaborezi cu o agenție imobiliară?
Eugene Estate este o companie în plină expansiune. Momentan avem un sediu în Timișoara și un sediu în București, dar urmează să se deschidă sedii și în alte orașe din țară. O echipă de profesioniști în domeniul imobiliar este pregătită să vă ofere servicii de înaltă calitate astfel încât fiecare tranzacție să se transforme într-un succes garantat. 
Pentru mai multe detalii și pentru a intra în legătură cu unul dintre brokerii Eugene Estate, ne poți contacta la numerele de telefon: 
Sau ne poți intrimite un email pe adresa: contact@eugene.ro.