17 January 2023

Câteva informații generale și recomandări privind piața imobiliară din România


Cercetați piața: Adunați date despre prețurile proprietăților, volumul vânzărilor, ratele de închiriere și informații demografice ale zonei.
Identificați tendințele: Căutați tipare și tendințe în date pentru a obține informații despre piață.
Luați în considerare locația: Locație, locație, locație! Locația este un factor crucial în domeniul imobiliar, așa că acordați atenție cartierelor și zonelor în plină dezvoltare, pentru care există cerere crescută, motivele pentru care sunt solicitate...Când alegem locația trebuie avut în vedere accesul la facilități, proximitatea față de centrele de ocupare a forței de muncă, potențialul de investiție, dezvoltarea viitoare.
Proprietățile situate în apropierea școlilor, a parcurilor, a centrelor comerciale și a mijloacelor de transport în comun sunt mai dorite de cumpărători și chiriași. Apropierea de marile centre de muncă, cum ar fi zonele din centrul orașului sau parcurile de afaceri, este un factor important în luarea unei decizii de cumpărare pentru cei care doresc să își reducă naveta.
De asemenea, imobilele situate în zone cu un istoric apreciat sau în zone care se preconizează că vor cunoaște o creștere în viitor pot fi o investiție bună. Cartierele sigure, curate și bine întreținute, cu școli bune și un puternic sentiment de comunitate sunt mai dezirabile pentru cumpărători și chiriași. Atunci când vine vorba de piața imobiliară, locația este un factor esențial de luat în considerare. Proprietățile situate în zonele dorite au tendința de a-și menține valoarea mai bine decât cele din zonele mai puțin dorite, ceea ce le face o investiție mai bună pe termen lung . Dezvoltările viitoare pot avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra pieței. Proprietățile situate în zone cu dezvoltări planificate, precum infrastructuri noi, locuințe sau proiecte comerciale, pot fi mai căutate. Este important să fiți atenți la noile dezvoltări sau proiecte viitoare care pot afecta piața. Consultarea cu experții locali, cum ar fi agenții imobiliari, dezvoltatorii și investitorii poate oferi o înțelegere mai bună a pieței și poate ajuta la luarea deciziilor informate, atunci când vine vorba de investiții imobiliare.

Pentru a obține o analiză predictivă mai precisă și completă,  specialiștii noștri vă pot oferi suport, în luarea celei mai bune decizii, oferindu-vă soluții testate în cei 20 de ani de experiență.