Oportunitati Apartamente Bucuresti 2021

Investitii Imobiliare: Apartamente Bucuresti

Este confirmat faptul ca anul 2020 a fost un an record al investitiilor imobiliare din Bucuresti, apartamentele fiind ramura principala a tranzactiilor imobiliare, astfel devenind o afacere de miliarde. Se observa clar efectul pandemiei asupra aceste categorii de afaceri, un nou parametru ce a influentat pozitiv piata imobiliara din Romania si in special pe cea din marile orase precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Iasi si Constanta. 
In cee ace priveste randamentul unei tranzactii imobiliare, conform diferitelor surse officiale si neoficiale majoritatea sunt deacord ca ar fi unul bun si usor in crestere, fapt care este oricum dovedit in numarul record de tranzactii cu apartamente in Bucuresti din ultima perioada. Putem trage concluzia ca este probabil cea mai buna perioada de investitii imobiliare in special in residential nou.

 

Cate tipuri de apartamente sunt in Bucuresti?

Pe scurt tipurile de locuinte din Romania sunt: garsoniere (camera, bucuatarie si baie), apartamente (cu una sau mai multe camere), duplexuri (Duplexuri - apartament impartit pe doua etaje intr-o vila cu scara interioara. De cele mai multe ori contine un teren (pana la 100 mp) si loc de parcare)si case. 
In functie de asigurarea locuintelor ele se clasifica in 2 tipuri:

Locuinta de tip A: construcţia cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic;

Locuinta de tip B: construcţia cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic;

Apartamentele se pot incadra in mai multe categorii: apartamente mansardate, apartamente la alb, la rosu, la gri sau la cheie. In functie de finisari, acestea pot fi: semifinisate, ultrafinisate sau ce necesita finisare. Intr-o alta ordine de idei tipurile de apartamente din Bucuresti sunt: Apartamente in blocuri rezidentiale vechi (comuniste), apartamente in blocuri rezidentiale nou si apartamente de lux (Penthouse, Loft etc)

 

Care este evolutia preturilor pentru apartamentele din Bucuresti?

Conform ultimelor statistici din surse oficiale si neoficiale, preturile apartamentelor din Bucuresti la vanzare au crescut iar preturile la inchiriere a scazut. Pentru o perioada scurta de timp, Cluj Napoca a dominat prima pozitie in cele mai scumpe apartamente din Romania insa recent ai iesit alte statistici cum ca tot in Bucuresti sunt cele mai mari preturi din tara. Negocierile sunt un parametru esential atunci cand este vorba de un contract de vanzare-cumparare al unui imobil. Recomandat este sa apelezi la o agentie imobiliara a caror agenti sunt experimentati in a purta negocierile necesare astfel incat sa inchei o tranzactie imobiliara de success. Consulta lista noastra de apartamente de vanzare Bucuresti pentru a avea o imagine mai clara asupra preturilor din diferite cartiere rezidentiale noi si vechi.

 

Care sunt preturile in functie de zona a apartamentelor din Bucuresti?

Un alt parametru esential ce determina pretul apartamentelor din Bucuresti este locatia acestuia. In functie de zona sau cartier, preturile pot avea o variatie foarte mare. De exemplu apartamentele din zona Primăverii, Pipera, Aviatiei, Floreasca, Herăstrău, Băneasa, Cotroceni, Tineretului si Titan sunt la preturile cele mai mari. Cu cat zona sau cartierul este mai indepartat de centrul orasului, cu atat scade pretul apartamentelor.

 

Unde sunt cele mai cautate zone pentru investitii in apartamente din Bucuresti?

Momentan cele mai cautate zone din Bucuresti pentru investitii in apartamente sunt: Zonele Ultracentrale si de nord, acestea avand o crestere constanta a randamentului uneori ajungand si la 7%.
Cele mai putin cautate zone din Bucuresti sunt zonele supraaglomerate si zonele periferice, fenomen ce se intampla in orice alt mare oras.

 

Cum gasesti apartamentul potrivit nevoilor tale in Bucuresti?

Pentru a gasi apartamentul potrivit nevoilor tale, inainte de a apela la un agent imobiliar profesionist, cerceteaza singur piata imobiliara si tipul apartamentului dorit. Foloseste motoarele de cautare (Google, Bing, Yahoo, DuckDuckGo sau chiar Neeva). Cauta pe toate site-urile listate de motoarele de cautare, si nu te rezuma doar rezultatele din prima pagina. Acorda timpul necesar si apeleaza la un agent imobiliar care poate avea solutii potrivite nevoilor tale din propriul lui portofoliu astfel acesta putand sa iti prezinte oferte ce nu sunt inca disponibile online.

 

 

apartamentebucuresti