Oferte 2021: Apartamente de vanzare: Preturi si Locatii

Studiu de caz: Apartamente de Vanzare, Romania 2021

Un lucru e sigur: Este aproape imposibil pentru crearea unui raport exact al numarului total de vanzari de apartamente in Romania, al preturilor exacte si al formelor de tranzactionare. Unul dintre rapoartele publice oferit de imobiliare.ro in cadrul analizeimobiliare.ro arata date provenite din alte surse (Romania si Olanda) cu informatii mai mult sau mai putin acurate. Digi24.ro publica un articol in care specifica faptul ca pretul apartamentelor la vanzare se poate compara cu pretul apartamentelor din anul de “boom economic” 2008. In aceeasi perioada, zf.ro publica un articol in care mentioneaza conform Eurostat, jumătate din populaţia României (46%) trăieşte în locuinţe supraaglomerate, fiind cel mai mare procent din rândul statelor UE. În Letonia procentul era de 42%, în Bulgaria 41%, în Polonia 37%, iar cel mai bine se trăia în Cipru - 2%, Irlanda - 3%, Malta - 3% şi Olanda - 4,8%. La polul opus, numai 7% din populaţia României trăia într-o locuinţă prea mare, Bulgaria avea un procent de 11%, Italia - 14%, Grecia - 10%. La nivelul Uniunii Europene, procentul a fost de 32%, adică mai mult de una din trei persoane locuiau în locuinţe subocupate în 2019.
Potrivit datelor oficiale ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna decembrie a anului 2020 s-a înregistrat o nouă creștere a volumului de imobile tranzacționate. Astfel, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 77.355 de immobile.
Efectul pandemiei asupra pietei imobiliare: Pandemia a fost un catalizator bun pentru evoluţia pieţei imobiliare în 2020, întrucât apetitul clienţilor a revenit în a doua parte a anului, iar preţurile au înregistrat o creştere de circa 5%.

 

Cat dureaza procesul de vanzare al unui apartament?

Dupa ce s-a gasit cumparatorul hotarat, procesul de vanzare al unui apartament odata ce toate actele au fost depuse la notar, dureaza in general 2 zile lucratoare sau chiar o zi in functie de politica interna a bancilor. Pentru ca procesul de vanzare sa fie rapid si sigur, compania imobiliara inlesneste dobandirea tuturor actelelor necesare (certificat fiscal si energetic, care poate dura 2 sau 3 zile) in maxim 30 minute rezolva la notar si in cel mai bun caz intr-o ora banii sunt si transferati dintr-un cont in altul.

 

Ce profit poate aduce cumpararea unui aparetament?

Pentru ca investitia imobiliara sa aduca un profit cat mai mare in primul rand ai nevoie de o perioda de cercetare si documentatie. Află care este istoricul locuinţei, dacă i se aplică vreuna dintre legile de restituire a proprietăţii foştilor deţinători, care este starea blocului, dacă are risc seismic sau nu, ori dacă există imobile cu risc seismic în jur. Ideal ar fi să investeşti în proprietăţi imobiliare din cartierele care le oferă oamenilor toate condiţiile de care aceştia au nevoie. Te vei asigura în acest fel că investiţia va fi profitabilă.
Cumpararea unui apartament in conditiile ideale poate adduce un profit de pana la 25% la revanzare iar randamentul care poate fi obtinut din inchirierea unui apartament este explicat intr-un articol detaliat pe blog aici.

 

Unde s-au vandut cele mai multe apartamente?

Intr-un top al oraselor cu cele mai multe apartamente vandute, Bucuresti ocupa locul 1, urmat de Judetul Ilfov, Judetul Timis, Judetul Cluj, Judetul Brasov si Judetul Constanta.

 

Unde sunt cele mai scumpe apartamente de vanzare?

 Este cunoscut deja faptul ca in Cluj Napoca se gasesc cele mai scumpe apartamente de vanzare, acestea avand un pret mediu de 1500 euro pe metru patrat. Actualmente, cel mai scump apartament de vanzare din Cluj Napoca este un penthouse cu o suprafata utila de 420 de metrii patrati situate in Piata Avram Iancu la pretul de peste 2 milioane de euro. In Timisoara cele mai scumpe apartamente de vanzare se gasesc in zonele centrale si ultracentrale cum ar fi: Piata Unirii si Piata Victoriei unde cel mai scump apartament ajunge la 890.000 euro pentru un apartament cu 13 camere in Piata Unirii intr-o cladire istorica din anul 1758. Pe eugene.ro gasesti o lista actualizata de vanzari in Timisoara cu preturi ce variaza in functie de locatie, anul constructiei si de materialele folosite in constructia imobilului. In Bucuresti poti gasi apartament la pretul de 4 milioane de euro + TVA. Acesta fiind situate in Zona Herastrau, 5 camere si o suprafata utila de 370 metrii patrati. Vezi lista noastra de vanzari in Bucuresti. Pe de alta parte cele mai ieftine apartamente de vanzare din Romania se gasesc in sudul tarii, pe primul loc fiind Resita unde pretul mediu solicitat este aproximativ 500 euro pe metru patrat util. Urmeaza Giurgiu cu un pret mediu aproximativ de 520 euro pe metro patrat si Alexandria cu un pret mediu de 590 euro pe metro patrat.

 

Tranzactii cu apartamente de vanzare 2021

In concluzie, tranzactiile cu apartamente de vanzare in special cele cu 2 camere sunt cel mai des intalnite in piata imobiliara din Romania. Pentru a te asigura ca o tranzactie cu apartamente de vanzare este de success este recomandat sa apelezi la agenti imobiliari cu experienta care reduc substantial riscurile des intalnite in piata imobiliara din Romania. Eugene Estate are in present peste 10.000 de tranzactii imobiliare cu apartamente de vanzare incheiate cu success.

 

 apartamentedevanzare