16 November 2020

Sfaturi pentru cei care incep sa investeasca in piata imobiliara

Daca te gandesti sa intri pe piata imobiliara si sa achizitionezi o prima proprietate, sunt cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont inainte de actiona. In timp ce proprietatea se poate dovedi o investitie excelenta, daca nu vei face o munca minima de cercetare, exista sanse foarte mari sa ajungi sa detii un imobil cu care vei cheltui mai mult decat face in realitate. Pentru a incepe cu succes activitatea in lumea investitiilor imobiliare ar trebui sa te ghidezi dupa cateva sfaturi.

Familiarizeaza-te cu piata

Primul pas cu care ar trebui sa inceapa orice investitor imobiliar este acela de a se familiariza cu piata. Acest lucru se poate face prin studierea ofertelor de pe site-urile imobiliare si ar trebui sa ajute la intelegerea valorii proprietatilor din anumite zone dar si tarifele la care se pot inchiria.

Cele mai multe site-uri ofera accesul la o multitudine de date si, uneori, chiar si statistici pentru investitori, inclusiv preturile medii de vanzare care pot oferi o idee adecvata despre piata actuala imobiliara.

De asemenea, pentru a intelege si mai bine ceea ce se intampla pe piata locala imobiliara, merita sa discuti cu cativa agenti imobiliari care lucreaza in zona. Acestia iti pot spune daca este usor sau greu sa gasesti chiriasi in zona si ce proprietati sunt disponibile si avantajoase pentru a investi.

Stabileste exact cat iti permiti sa cheltuiesti

Urmatorul lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare este cat de mare poate fi valoarea investitiei si cat iti poti permite sa cheltuiesti. Pentru ca urmeaza sa cumperi proprietatea ca pe o investitie si nu pentru a locui, este esential sa iei aceste decizii in modul cel mai obiectiv si sa tii cont de performantele financiare anticipate ale proprietatii.

Cu toate ca poate fi dificil sa prevezi exact ce se va intampla pe piata imobiliara, ar trebui sa tii cont de statistici si informatiile din trecut in ceea ce priveste piata imobiliara. Astfel vei putea sa iti faci o idee despre cum va fluctua capitalul pe care te astepti sa il realizezi.

De asemenea, va trebui sa iei in considerare fondurile necesare pentru a acoperi costurile unei proprietati vacante si, totodata, pentru a rambursa ratele la banca daca ai facut un impurmut si dobanzile cresc.

Alege proprietatea potrivita

In cele din urma, este important sa selectezi proprietatea potrivita pentru ceea ce cauti. Nu uita sa analizezi daca ar fi mai inteligent sa cumepri o proprietate deja existenta sau sa construiesti una noua.

Fie ca ai in vedere un apartament, o casa sau o vila, exista o serie de avantaje in achizitionarea unei proprietati gata facute, beneficiul fiind acela ca o poti inchiria imediat si vei avea venituri constante. Pe de alta parte, acest lucru poate veni si cu dezavantajul ca, daca proprietatea este veche, s-ar putea sa necesite lucrari de renovare si intretinere continua. Daca proprietatea este noua, insa, va fi putin probabil sa necesite renovare si reparatii si ar trebui sa fie usor sa le inchiriezi.

Daca ar fi, insa, sa construiesti tu o proprietate, in functie de locatie, poti veni cu o serie de avantaje pentru chiriasi, cum ar fi bucatarie modern utilata si finisaje moderne care te vor ajuta sa inchiriezi la preturi mai mari.

InvestitiiImobiliare