15 September 2020

Programul Noua Casa permite luarea unui credit imobiliar de pana la maxim 140 mii euro

Programele care faciliteaza cumpararea unei locuinte, sunt permanent in atentia romanilor. In 2020, Programul Noua Casa este apreciat de catre peroanele interesate de zona imobiliara. Acesta are cateva modificari, care permit oamenilor sa achizitioneze apartamente sau locuinte la preturi mult mai mari fata de anii precedenti. Este un program construit astfel incat sa ajute orice persoana care doreste sa achizitioneze o locuinta. Iata care sunt informatiile importante legate de Programul Noua Casa:

Programul Noua Casa are un plafon mai mare de creditare, de pana la 140 mii de euro

Plafomul marit al acestui program este un aspect de mare interes pentru romani. El permite achizitionarea unei garsoniere sau a unui apartament nou sau vechi de 2 camere (sau mai multe) de pana la 140 mii de euro. Acest lucru nu era posibil prin programul construit anterior, iar familiile erau nevoite sa se incadreze in bugete mult mai mici. Acest lucru determina si alegeri nepotrivite ale apartamentelor, care erau subdimensionate pentru nevoile celor care le cumparau.

Avansul este de 15% pentru toate proprietatile care depasesc 70.000 de euro si 5% pentru cele sub 70.000 euro

Avansul care trebuie dat pentru a putea cumpara o locuinta este variabil in functie de valoarea imobilului achizitionat. Asadar, daca cineva doreste o proprietate de pana la 70.000 de euro, trebuie sa poata sa dea un avans de 5% din aceasta. Daca suma de 70.000 de euro se depaseste, atunci avansul devine de 15% din valoare.

Cei care aplica pentru o locuinta prin Programul Noua Casa pot avea si salariul minim pe economie, insa suma disponibila va fi mai mica decat plafonul maxim acordat

Persoanele care au un salariu minim pe economie pot sa aplice pentru a cumpara o locuinta prin Programul Noua Casa. Ei nu vor primi maximul de bani din plafon, pentru ca bancile analizeaza posibilitatea lor de a plati creditul. Astfel, fiecare om care aplica va avea calcule specifice in functie de termenii clar stabiliti de lege.

Pentru locuintele vechi, plafonul creste de la 57.000 la 66.500 euro

Prin acest tip de program se pot cumpara si locuinte mai vechi, insa plafonul este mult inferior. Asadar, este necesara determinarea nevoilor clare ale cumparatorului. Daca acesta se incadreaza intr-un plafon de pana la 66.500 de euro, poate cumpara o locuinta mai veche de 5 ani de zile. Inainte, plafonul era de doar 57.000 de euro si posibilitatile romanilor erau mai reduse. Ei ajungeau sa cumpere locuinte in Timisoara si Bucuresti, sau in orice alt oras, mai mici, care nu serveau nevoilor lor. In prezent, Programul Noua Casa daruieste un plafon mai mare si, odata cu el, si variante mai bune de cumparare. Astfel, persoanele se pot bucura de un spatiu mai mare, mai generos, care le permite sa se bucure de o viata confortabila, asa cum isi doresc.

In concluzie, Programul Noua Casa este unul care vine in intampinarea problemelor celor care doresc sa achizitioneze o locuinta. El este construit astfel incat sa ridice pretul de achizitie pana la 140 de mii de euro, daruind romanilor o varianta favorabila de a locui.