25 June 2018

Licitatie: Cu cat a fost vandut un apartament cu pretul de pornire de 40.000 de euro?

Apartamentul vandut la licitatie in data de 20 iunie 2018, la un pret de pornire de 40.000 de euro, in conditiile in care pretul sau de piata era de 70.000 de euro, are trei camere, este situat in ansamblul rezidential privat Livezilor Residence din zona de nord-vest a Timisoarei si a fost dezvoltat in stransa colaborare cu agentia noastra.

In prima faza, la licitatia organizata de catre agentia noastra din Timisoara, Bega Shopping Center, etajul 2, in data de 20 iunie 2018, ora 10:30, si-au anuntat intentia de participare peste 40 de potentiali clienti. La ora stabilită au venit 21. Mai bine de un sfert dintre licitatori si-au anuntat intentia de achizitie a apartamentului in scop investitional pentru a fi ulterior rentabilizat prin inchiriere, restul participantilor fiind in cautarea unei resedinte pentru folosinta proprie pe termen lung.

Licitatia a pornit de la valoarea de 40.000 de euro, pasul minim fiind de o mie de euro. La inceput, mai multi participanti au supralicitat, numarul acestora restrangandu-se odata depasit pragul de 60.000 de euro, iar, pe final, doua persoane au concurat pentru achizitia apartamentului, invingator fiind un timisorean care a oferit 78.000 de euro.

Castigatorul a declarat ca dorinta de a locui intr-un apartament nou, care intruneste o serie de standarde ce corespund cu criteriile sale de cautare a unei proprietati in zona l-a motivat sa castige aceasta licitatie. Factorul determinant a fost ca proprietatea dorita se afla in apropiere de resedinta altor membri ai familiei, astfel ca a fost dispus sa ofere putin peste pretul pietei pentru a achizitiona acest apartament.

”Evenimentul a fost unul interesant si de real succes.Cu siguranta, pe viitor, compania noastra va mai organiza astfel de licitatii. Tinand cont ca multe persoane nu au putut fi prezente fizic la ora si locul stabilit, cel mai probabil licitatia viitoare va fi organizata in mediul online, oferind astfel mai multor persoane sansa de a participa la un asemenea eveniment”, declara Ovidiu Lazarescu, team manager in cadrul companiei noastre, adaugand ca o astfel de procedura de achizitie este mai eficienta decat promovarea clasica in conditiile in care se adreseaza unui public clar interesat de un anume tip de locuinta, de caracteristicile si pozitionarea acesteia.

Apartamentul vandut la licitatie este confort 1, decomandat, are trei camere, suprafața utila de 64 de metri patrati, este situat la parter inalt si este compartimentat astfel: doua dormitoare, living plus bucatarie open space, baie cu cada si geam, hol de acces generos. Dispune de centrala proprie si retea de calorifere, instalatii sanitare, parchet, gresie, faianta, ferestre cu tamplarie PVC, usi interioare celulare, usa intrare de metal. Constructia imobilului a fost demarata anul trecut, iar in prezent este finalizata.