14 December 2020

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti construiesti o casa?

Pentru multi dintre noi, fericirea provine din trairea intr-un cadru placut, intr-un habitat care ti se potriveste si iti ofera tot confortul vietii de zi cu zi. Acesta este motivul pentru care tot mai multi indivizi cauta sa isi construiasca un loc confortabil si sa opteze pentru o casa noua decat sa cumpere o proprietate existenta. Iata cateva sfaturi pentru a te organiza si a te ajuta sa detii casa viselor tale.

ServiciiImobiliare

Defineste concret proiectul tau de constructie a casei

Daca nu esti un expert in domeniul imobiliar, este dificil sa ai in vedere toate conditiile inerente unui proiect de constructie. Fa o lista cu asteptarile tale; la urma urmei, vei avea construita o casa personalizata, care are avantajul de a iti lasa multa libertate in alegerile tale! Este o casa de familie? O casa traditionala sau contemporana? Poate ai vrea un subsol sau o piscina?

Apoi compara-ti dorintele cu ceea ce ai la dispozitie pentru a construi: in functie de bugetul tau, dar si in functie de disponibilitatea terenului construibil. O astfel de locatie va fi perfecta pentru o casa cu doua etaje, de exemplu, alta pentru o casa din lemn sau terenuri care nu vor avea aceleasi caracteristici ca un teren in camp deschis, de exemplu.

Cunoaste procedurile si procedurile administrative

Accesarea informatiilor nu a fost niciodata mai usoara. Cu toate acestea, uneori este dificil de navigat. Din fericire, mai multe surse de incredere sunt disponibile gratuit pentru a afla diferitele conditii financiare si administrative legate de proiectul tau imobiliar. Consultarea  sfaturilor pentru construirea casei tale iti va permite sa intelegi mai bine modul in care functioneaza contractul de constructie, autorizatia de construire, sa beneficiezi de ajutor in conformitate cu bugetul tau sau sa cunosti obligatiile legale, cum ar fi asigurarea de daune.

Astazi, multe proiecte de construire a unei case individuale sunt eligibile pentru diverse ajutoare financiare in favoarea performantei energetice.

Vei putea astfel beneficia de o casa personalizata, eficienta pentru mediu si, prin urmare, mai putin lacoma din punct de vedere energetic.

Construirea unei case este un proiect important, iar cunoasterea conditiilor juridice si financiare este esentiala pentru realizarea ei cu incredere.

In plus, daca ai dubii, nu ezita sa consulti, de exemplu, o ruda care tocmai si-a construit casa, te poate lamuri asupra anumitor puncte si iti poate spune o parere despre constructorii specializati, de exemplu.

ServiciiImobiliareEugeneEstate

Alegerea profesionistului potrivit in constructii

Proiectul tau este gata, stii la ce sa te astepti si care este bugetul. Acum este momentul sa gasesti furnizorul pentru a construi aceasta noua constructie a viselor voastre! Alegerea constructorului este esentiala pentru a obtine bunul conform proiectului tau initial in termenele convenite, bugetul si asteptarile calitative pe care le-ai stabilit.

Exista multi constructori specializati: nu vei apela neaparat la acelasi profesionist in functie de preferinta caselor de piatra sau a celor mai moderne! In plus, constructorii de case ofera planuri de case care sunt adesea personalizabile. Consultarea mai multor site-uri web sau portofolii ale unor agentii imobiliare te vor ajuta foarte mult sa iti definesti proiectul in termeni concreti, sa iti ofere idei de amenajare, sa stii ce tip de constructor ai nevoie!

In cele din urma, trebuie luate in considerare multe criterii in alegerea constructorului cel mai potrivit pentru proiectul tau: preturile sale, desigur, dar si proximitatea (esentiala pentru contactul direct), reputatia sa sau chiar termenele sale medii pentru constructia tipului de casa dorita. Cunoasterea termenelor iti permite sa anticipezi sa iti construiesti casa in cea mai buna perioada a anului!\

Daca va intereseaza acest subiect, in articolul precedent avem cateva recomandari cu privire la care este cea mai buna perioada a anului pentru a construi o casa.