27 August 2018

Case de vacanta de la 5.000 de euro in judetul Timis. Unde sunt situate?

Preturile caselor de vacanta din judetul Timis se incadreaza intr-o plaja larga: de la 5.000 de euro pentru locuinte ce necesita amenajare, situate in vetrele satelor și pana la 500.000 de euro pentru proprietati complexe si impozante, care sunt achizitionate mai ales in scop investitional, potrivit unei analize realizate de catre compania noastra. Care sunt zonele vizate preponderent de cumparatorii de case de vacanta din judetul Timis?

Odata cu dezvoltarea imobiliara accentuata a zonei metropolitane timisene, a crescut si atractivitatea achizitionarii unor proprietati situate in apropierea acestui centru de interes, potrivit datelor companiei nostre. Casele de vacanta din judetul Timis sunt pozitionate in zone de interes turistic, aproape de statiuni si atractii naturale.

In ultima perioada, am observat o accentuare a cererii pe acest segment, in mare parte datorata dezvoltarii imobiliare a regiunii de Vest, precum si ca urmare a imbunatatirii infrastructurii rutiere a acestei zone”, spune colegul nostru Ovidiu Lazarescu, broker în cadrul companiei nostre.

Amplasamentele vizate preponderent de persoanele aflate in cautarea unei case de vacanta sunt variate si se regasesc pe intreaga suprafata a judetului Timis. Punctele de interes preferate de catre amatorii de achizitii de proprietati de vacanta sunt lacul Surduc, statiunea Buzias, Baile Calacea, Pestera Romanesti, Valea lui Liman, zonele limitrofe raului Timis, precum si ale altor rauri si lacuri. Zonele cu mult verde si padure se afla pe lista doritorilor de case de vacanta din judetul Timis, iar pe acest segment exists o multitudine de oferte.

Clientii potentiali pentru casele de vacanta sunt, in majoritate, persoane care isi au resedința in orasul de pe Bega si au intentia de a achizitiona in scop recreativ ori investitional – inchirierea caselor de vacanta este o activitate rentabila, potrivit datelor nostre.

Majoritatea oamenilor nu iau deloc in calcul achizitia unei case de vacante din cauza lipsei de informare pe acest segment. Pe de o parte, putini stiu ca exista variante foarte ieftine ce pot fi sustinute chiar si cu un simplu credit de nevoi personale, iar pe de alta parte nu se cunoaste potentialul rentabilizarii unei astfel de investitii”, completeaza colegul nostru Ovidiu Lazarescu.

Preturile acestor proprietati variaza intr-o plaja foarte larga, in functie de amplasament (distanta fata de o atractie turistica, infrastructura, relief) si de imobil (cabana, casa, pensiune, teren). Exista oferte care incep de la 5.000-7.000 de euro pentru o casa ce necesita amenajare, situata in vatra satului sau intr-o zona adiacenta unei atractii naturale, dar si proprietati cu preturi de peste 500.000 de euro – imobile complexe sau cu teren aferent mai mare, ce sunt achizitionate, in general, in scop investitional.

Perioadele propice tranzactionarii caselor de vacanta sunt primavara si vara in special, atunci cand sunt realizate majoritatea tranzactiilor. Perioada de promovare pana la gasirea unui cumparator este mai mare decat la proprietatile rezidentiale comune, deoarece segmentul potentialilor clienti este nisat si in numar semnificativ mai scazut.