02 November 2020

Casa sau apartament - care este cea mai buna investitie?

Investitia intr-o proprietate imobiliara poate fi o modalitate foarte buna pentru a-ti asigura un venit constant suplimentar pentru viitor. Este una din activitatile care nu necesita prea multa munca si poate fi foarte eficienta, cu atat mai mult cu cat sunt sanse mari ca valoarea lor sa creasca in timp. Desigur, sunt si multe aspecte de care trebuie sa tii cont, unul dintre acestea fiind dilema daca ar fi bine sa alegi un apartament sau o casa.

Daca nu esti dispus sa prestezi lucrari de modernizare a unei case, un apartament s-ar putea sa fie mai potrivit pentru tine. Pe de alta parte, daca doresti un loc unde sa se poata strange intreaga familie, s-ar putea ca o casa sa fie o optiune mai buna.

Pentru a te ajuta sa decizi daca vei investi intr-o casa sau intr-un apartament, ar trebui sa iti raspunzi la cateva intrebari.

CasaVSApartament

Te intereseaza estetica si designul?

Casele pot arata incantator si iti ofera ocazia de a opta pentru un design exterior aparte, in vreme ce un apartament te va limita total din acest punct de vedere. In cazul in care investitiile tale imobiliare implica amenajarea exteriorului, a unei gradini sau a unui design exterior aparte, o casa este cu siguranta o investitie mai potrivita pentru tine.

Care va fi valoarea in timp a investitiei?

In mod traditional, casele sunt o investitie mai valoroasa, tot mai multe persoane dorindu-si la un moment dat sa locuiasca la curte. Mai mult, datorita terenului cu care vine, achizitionarea unei case este o optiune mai sigura in ceea ce priveste investitiile imobiliare. In acelasi timp, apartamentele sunt cautate si dorite de generatiile mai tinere. Din aceste puncte de vedere, casa si apartamantul se situeaza cam pe aceeasi pozitie ca valoare in timp a investitiei.

Care sunt tendintele si stilul de viata din zona?

Este important sa tii cont de stilurile de viata si tendintele din zona in care te gandesti sa cumperi o proprietate. Daca in acea zona apartamentele au o popularitate crescuta, cu siguranta aceasta este calea pe care ar trebui sa o urmezi. Cu toate acestea, daca in zona respectiva oemnii prefera sa locuiasca la casa cu curte, aceasta ar fi optiunea ca mai buna ca investitie.

Vrei sa faci o investitie pe termen lung sau pe termen scurt?

Daca investitia ta imobiliara este o strategie financiara pe termen lung, statisticile releva faptul ca o casa este o optiune mai stabila si mai profitabila. Pe de alta parte, apartamentele pot fi mult mai rentabile pe perioade scurte sau medii de timp. Acesta este un factor important de care ar trebui sa tii cont atunci cand iei decizia.

Concluzie - investesc intr-o casa sau un apartament?

Am vazut ca sunt mai multe aspecte de care ar trebui sa tii cont cand decizi daca vei investesti intr-o casa sau un apartament. Cu toate acestea, alegerea depinde doar de preferintele personale si de punctul tau de vedere referitor la toate aspectele punctate mai sus.

Acceseaza link-ul de mai jos pentru a vedea lista completa de case si vile de vanzare in Timisoara:

https://eugene.ro/proprietati?location=timisoara&page=1&property_type=3