07 September 2020

Care sunt beneficiile de a cumpara un apartament nou sau unul deja mobilat?

Cumpararea unui apartament poate insemna o mare schimbare in viata persoanala si de familie. De aceea alegerea lui este influentata de factori precum locatia, marimea sau aspectul. Exista anumite beneficii in cumpararea unui apartament nou sau a unui apartament nou si deja mobilat. Iata care sunt principalele avantaje in aceste situatii:

1. Daca apartamentul este nou, atunci uneori se pot alege finisajele

Cei care vand imobiliare dau posibilitatea, uneori, de a alege finisajele. Asadar, daca este vorba despre un apartament nou care este in stadiul de constructie, de cele mai multe ori exista varianta deciziilor in zona finisajelor. Ce anume se poate alege? Multi dezvoltatori ofera posibilitatea de a face optionale culorile faiantei, gresiei. De asemenea se pot alege usile incaperilor principale ale casei sau usa de la intrare, culoarea peretilor sau parchetul. Exista situatii in care bucataria este inclusa in pretul apartamentului si se pot alege si aici finisajele ce tin de texturi sau culori, de impartiri ale dulapurilor. Se mai iau in calcul si anumite elemente din zona bailor casei. Asadar, se pot alege culorile, anumite modele de cazi sau chiuvete, etc.

ApartamentNouNemobilat

2. Daca apartamentul este nou, nu este nevoie sa se aduca imbunatatiri legate de vopsitul peretilor, de faianta sau gresie, totul fiind nou si in buna stare

Una dintre principalele probleme care apar atunci cand este cumparat un apartament vechi, este schimbarea culorii peretilor, a finisajelor deja existente. Intr-un apartament nou acest lucru nu este necesar. Astfel se pot economisi atat bani, cat si timp. 

3. Daca apartamentul este nou si deja mobilat, nu exista taxe in plus pentru achizitionarea unui mobilier

Atunci cand cineva alege sa cumpere un apartament nou si mobilat, nu trebuie sa mai aloce nici un buget in plus pentru piesele de mobilier sau pentru decoratorul de interioare. Poate beneficia de mobila noua, in cea mai buna stare, care sa ii placa vizual. Uneori mobilierul poate costa foarte mult, iar cumpararea unui apartament deja mobilat poate sa salveze bugetul cumparatorului.

4. Daca apartamentul este nou si mobilat, exista o imagine clara asupra aspectului final si nu pot sa apara nereguli sau surprize

Cele mai multe persoane au o dificultate in a-si imagina aspectul final al unui apartament. Daca il vad gol, fara mobila, au o imagine distorsionata asupra modului in care va arata atunci cand este plin, decorat. De aceea, exista o foarte mare placere in a vedea un apartament deja mobilat. El va fi exact asa cum va fi folosit, iar proprietarii pot sa stie de la inceput daca este ceea ce doresc.

ApartamentNouMobilat

5. Daca apartamentul este nou, primii proprietari pot sa isi puna amprenta asupra aspectului si impartirii spatiului

Un apartament nou este ca o panza goala care se poate desena oricum, in funcite de dorintele si imaginatia celor care il ocupa. Acesta este un avantaj major in ceea ce priveste impartirea camerelor. De asemenea aspectul general poate sa fie determinat de proprietari prin decor si mobilier de detaliu.

In concluzie, indiferent daca alegeti sa achizitionati un apartament mobilat sau nemobilat, cel mai important este sa tineti cont de bugetul pe care il aveti si de nevoile dumneavoastra. Astfel va puteti asigura ca veti gasi cea mai buna proprietate care sa se plieze exact pe cerintele pe care le aveti.