07 December 2020

Cand este cea mai buna perioada a anului pentru a construi o casa?

Decizia de a construi o casa ridica multe intrebari. Cu toate acestea, alegerea momentului potrivit pentru a iti construi o casa este foarte importanta pentru a reduce la minimum orice intarziere si costuri neprevazute care ar putea rezulta din acest lucru. De aceea, trebuie sa fii pregatit, in primul rand, cu privire la acest aspect pentru ca altfel exista riscul sa pierzi mai mult decat ai planificat. Iata mai jos de ce sa tii cont si cand este cea mai buna perioada de construit o casa.

Clima este factorul determinant

In conditii meteorologice nefavorabile, constructia unei case poate fi incetinita semnificativ sau chiar oprita complet pana cand vremea se imbunatateste. Acesta este momentul cel mai frustrant pentru oricine care a inceput deja sa munceasca la constructia sau renovarea unei case. In acest moment, trebuie sa incepi prin a te inarma cu multa rabdare inainte de a intra in noua ta casa.

Din pacate, nu este nimic de facut decat sa astepti sa treaca vremea rea. Deci, este important sa faci cercetarile pentru a cunoaste conditiile meteorologice ideale. Trebuie sa incerci sa anticipezi cat mai bine perioadele de vreme rea, pentru a evita intarzierile semnificative. Retine ca si multa caldura poate provoca la fel de multa intarziere ca ploaia, precum vantul si umiditatea extreme. Desigur, natura nu respecta intotdeauna planurile si va fi intotdeauna perioade de vreme rea, indiferent de momentul in care incepi.

Alegerea momentului potrivit pentru a construi

Construirea unei case dureaza in medie sase pana la doisprezece luni, in functie de o varietate de factori. Totul depinde de complexitatea si dimensiunea casei de construit, de conditiile meteorologice, de disponibilitatea aprovizionarii, dar si de unele probleme pe care le poti avea pe parcurs.

In general, perioada de toamna este cel mai bun moment pentru a incepe lucrul. In acest moment, zilele fierbinti de vara si-au mai pierdut din intensitate, iar muncitorii nu vor trebui sa faca fata caldurii sufocante. Inevitabil, iarna poate provoca intarzieri din cauza vremii umede. Cu toate acestea, este mai bine sa treci printr-un sezon extrem, mai degraba decat sa suporti conditiile dure din doua sezoane simultan, inclusiv iarna si vara. A incepe iarna inseamna zile mai scurte si, prin urmare, mai putine ore de lucru pentru constructia ta. Dar, majoritatea contractantilor sunt mai disponibili in lunile de iarna si au mai putine locuri de munca, repsectiv lucrari.

Daca incepi toamna, casa ta ar trebui sa aiba deja pentru iarna un acoperis si pereti. Daca ajungi in acest punct, vremea rea ​​va provoca mai putine dureri de cap. Acest lucru va permite mesterilor sa se concentreze asupra lucrarilor interioare, cum ar fi asezarea placilor de ipsos, usilor interioare, parchetului, gresiei, faiantei si plintelor. Constructia casei visurilor tale poate fi un moment stresant si vor exista intotdeauna obstacole inevitabile de-a lungul drumului. Cu toate acestea, facand unele cercetari si planificand momentul perfect pentru a incepe, poti reduce la minimum zilele de lucru ratate si intarzierile costisitoare.